Nyhet – HABER 620M

 

hb620m

HABER Yachts erbjuder nu en motorbåtsversion av HABER 620 – HABER 620M. Det är en liten men oväntat rymlig, komfortabel och sjövärdig deplacementsbåt för c:a 5-6 knops fart med 4 kojer. En kvalitativ polsk snipa om man så vill!

En innovativ detalj är att båten försetts med centerbord istället för motorbåtsköl. Centerbordet
har c:a 60% av segelbåtsversionens storlek. Den skall fungera lika bra som en konventionell köl enl. varvet. Fördelarna med denna lösning är dels att man erhåller samma minimala djupgående som segelbåtsversionen – endast 32 cm med uppfällt centerbord (och motorn i uppfällt läge) – samt förbättrad manöverbarhet.

Standardmotoralternativet är en Yamaha 6 hk utombordare med rorkult och extra lång rigg, monterad i en skärning i akterspegelns mitt.

Tillsammans med den lättviktstrailer som tagits fram speciellt för HABER 620/620M väger ekipaget inte mer än 1500 kg. Därmed är det möjligt att transportera båten med en vanlig familjebil.