HABER 20 mini Reporter

HABER 20 mini Reporter är en i många avseenden radikal och innovativ design med massor av finesser. Det är en ytterst funktionell, komfortabel och rymlig båt där varje centimeter utnyttjats fullt ut.

Båten är främst avsedd för färder inomskärs, samt i sjöar och kanaler, men uppfyller likväl kraven för CE-kategori C (”kustfarvatten och inomskärs”). Den tål därför öppen sjö förvånansvärt bra.

Basversionen av HABER 20 mini Reporter är en deplacementsbåt med utombordare. Den finns även i version för inombordsdiesel och i en halvplanande version försedd med starkare utombordare. Dieselversionen lämpar sig bäst för de som ämnar göra långturer med båten. Den halvplanande versionen är ett bra alternativ för de som vid behov önskar färdas snabbare, t ex vid transport mellan fastlandet och sommarhuset i skärgården, men fortfarande vill ha en praktisk ”husbåt” som lämpar sig för litet längre semesterturer.

HABER 20 mini Reporter

HABER 20 mini Reporter

HABER 20 mini Reporter har ett minimalt djupgående – 20-22 cm (basversionen och halvplanande versionen) resp. 40 cm (Dieselversionen). Detta medför att båten kommer in i grunda vikar och vattendrag utan problem. Att djupgåendet i fören är avtagande medför att HABER 20 mini Reporter är som som gjord för strandhugg. Det öppna däcksutrymmet i fören nås via däcket eller den rymliga luckan i överbyggnadens framdel.

Både skrov och däck är utförda i sandwich-konstruktion. HABER 20 mini Reporter kan även förses med 4 centerbord. Detta medför en oöverträffad manöverbarhet. Båten kan enkelt fås att vända på en „5-öring” samtidigt som kursstabiliteten under gång blir optimal.

HABER 20 mini Reporter levereras med eller utan hög överbyggnad. Fördelen med den höga överbyggnaden är att man sitter skyddad mot väder och vind på förarplatsen samtidigt som det blir väldigt högt i tak i salongen. Å andra sidan är låg överbyggnad att föredra för den som främst önskar njuta av soliga sommardagar ute i det fria.

Tekniska data Haber 20 mini reporter, basversion
Tekniska data Haber 20 mini reporter, halvplanande version
Tekniska data Haber 20 mini reporter med inombordsdiesel

HABER mini reporter

HABER mini reporter